Homeopathie helpt bij veel ziektes en kwalen.
Homeopathie is voor jong en oud.

Zelfherstellend vermogen

Ons systeem van zelfherstel is vaak krachtig genoeg. Bijv. bij verkoudheid, griep of wondjes, als we niets doen dan herstellen we vanzelf.

Toch kan ons zelfherstellend vermogen in sommige situaties vastlopen. Bijv. door langdurige spanning (stress), ophoping van gifstoffen uit voeding, -leef of werkomgeving en andere oorzaken.

Als we dan ziek worden kan het gebeuren dat we in een chronische toestand terecht komen, een chronische ziekte krijgen of blijven “kwakkelen”. Homeopathie kan het proces van zelfherstel op een zachte en tegelijkertijd doeltreffende wijze weer op het goede spoor zetten. Op die manier kan de oorzaak van de ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd.

We zijn pas echt beter als ons systeem van zelfherstel weer volledig functioneert.

Voor welke klachten naar een homeopaat?

Homeopathie is een doeltreffende geneeswijze bij een grote verscheidenheid aan klachten bij zowel volwassenen als kinderen en baby’s. Over het algemeen geldt dat als de aandoening in een omkeerbaar stadium verkeert (dus er hebben geen onomkeerbare weefselbeschadigingen plaatsgevonden) de patiënt met homeopathie kan worden behandeld.

Dit geldt voor zowel acute als chronische klachten.

family

Kinderen, die in de regel een hoge vitaliteit hebben, reageren vaak snel en gunstig op homeopathie en kunnen op deze manier gespaard blijven van vele ‘antibioticakuurtjes’ en de bekende KNO- ingrepen als het verwijderen van de amandelen en het plaatsen van buisjes.

Een aantal voorbeelden van klachten en aandoeningen die met homeopathie behandeld kunnen worden:

Acute klachten: griep, ongevallen, ontstekingen, pijn

Chronische aandoeningen: hoofdpijn en migraine, huidproblemen, slapeloosheid, terugkerende verkoudheden, allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts), astma, klachten van het bewegingsapparaat,  menstruatiestoornissen, vermoeidheid, ziekte van Pfeiffer, hyperactiviteit (ADHD), maag-darm klachten

Psychische problemen: verlegenheid, depressies, rusteloosheid, angsten, trauma’s

Zwangerschapsklachten: misselijkheid, vermoeidheid en wisselende stemmingen tijdens de zwangerschap, klachten na de bevalling, postnatale depressie

Homeopathie is bij uitsteek geschikt voor de klachten die gepaard gaan met bepaalde levensfases zoals bijv. kindertijd, puberteit, overgang en ouderdom.

De lijst is niet uitputtend. Als u benieuwd bent of homeopathie iets voor u kan betekenen of heeft u vragen, bel of mail me gerust.